top of page

LED-verlichting wordt gemeengoed

De overschakeling naar led verlichting gaat snel en de sector groeit met 20% per jaar. Led is niet alleen zuinig, het biedt ook ongekende nieuwe mogelijkheden. Alle nieuws en alle innovaties op ledgebied zijn op 11 en 12 februari te zien tijdens LED Expo Benelux.

De led-sector groeit jaarlijks met 20% en in 2020 zal de helft van alle verlichting uit led bestaan, zo bleek onlangs uit het Nationaal LED Trendrapport. De markt groeit razendsnel door innovaties, steeds betere kwaliteit en door dalende prijzen. En met het groeiende productaanbod neemt ook de behoefte aan informatie en overzicht sterk toe. Logisch dus dat de vakbeurs LED Expo Benelux in één jaar tijd verdubbelde in grootte en de grootste vakbeurs voor innovatieve verlichting in de Benelux is geworden.

LED Expo directeur Henriette Vrisekoop zegt hierover: “de innovatie in deze sector is enorm en de toepassingsgebieden zijn eindeloos. Zo worden voorheen statische standaard verlichtingsoplossingen ineens dynamisch, regelbaar en flexibel.”

Verlichting is emotie

Verlichting is emotie en daarmee een uniek product dat ervaren moet worden, aldus Vrisekoop. “Iedereen kent de voordelen van led-verlichting wel, zoals de lage energierekening, het hoge aantal branduren en de flexibiliteit. Maar pas bij het ervaren en door zelf led-verlichting te schakelen, worden mensen echt enthousiast, en dat kan in de LED Dome.” De LED Dome is een verduisterde ruimte waarin bezoekers aan de beurs een unieke ervaring met led-verlichting krijgen. In de LED Dome worden bezoekers verrast met unieke producten en kunnen zelf communiceren met de producten.

Gratis 100-pagina boek bij bezoek

De vakbeurs richt zich op de zakelijke bezoeker die een overstap naar led-verlichting overweegt en zich hierover wil laten oriënteren. Volgens Vrisekoop kunnen bezoekers “21 kennis-sessies en workshops volgen, lampen ter plekke laten testen en krijgen zij een boekwerk van 100-pagina’s, de LED Almanak 2015, gratis mee.”

Kwaliteit

Kwaliteit is een hot issue in de verlichtingswereld en tijdens LED Expo kan de bezoeker te rade bij de stands van Dekra, Laboratorium voor Lichttechnologie, de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) en OLiNO. Vanuit de installatiesector is de kwaliteitsorganisatie Sterkin aanwezig.

Bezoekers

Op vakbeurs LED Expo Benelux komen bezoekers uit binnen- en buitenland: architecten, ambtenaren, facility- en vastgoedmanagers van scholen en ziekenhuizen, gebouwbeheerders, installateurs, bouwbedrijven en inkopers.

Deelnemers

LED Expo Benelux biedt een helder en efficiënt zicht op het uitgebreide producten- en dienstenaanbod. LED Expo heeft honderd deelnemers en alle toonaangevende leveranciers zijn aanwezig. De top drie van de openbare verlichtingsmarkt; Philips, Schréder en Lightronics staan met stands in het IGOV Paviljoen. Bekende led-bedrijven zoals Lightwell, Innolumis, HBI Bisscheroux, Fagerhult, Konica Minolta, Avalite/Cree zijn present. Uit België zijn A&C Solutions, Energy World, LED Technic vertegenwoordigd.

LED_RGB_3.jpg

Archief
bottom of page