top of page

Gemeente Midden-Delfland kiest voor "groene" verlichting op zonne-energie

Hans Horlings, wethouder Openbare Werken van de gemeente Midden-Delfland, heeft het eerste LED-armatuur brandend op zonne-energie officieel in gebruik aan de Woudseweg in Schipluiden.

Overdag worden de accu’s van de solar lichtmasten met zonne-energie opgeladen. ‘s Nachts wordt de zonnestroom gebruikt om de LED-verlichting te laten branden. Vanuit de buurtpreventie kreeg de gemeente het verzoek voor extra openbare verlichting in het buitengebied.

Alweer 5 jaar geleden koos deze duurzame gemeente voor Innolumis-verlichting om haar gehele buitengebied te voorzien van LED in de goudgroene uitvoering (type Golden Green).

Inmiddels zijn er ca. 700 armaturen geplaatst langs de wegen in het buitengebied waar verlichting noodzakelijk is voor de verkeers- en sociale veiligheid. Ook is inmiddels rondom het imponerende nieuwe gemeentehuis witte Innolumis verlichting geplaatst.

Cittaslow

De gemeente Midden Delfland is een zogenaamde Cittaslow-gemeente.

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.

De oorsprong van Cittaslow ligt in Orvieto (Italië). Cittaslow is een vereniging van 120 gemeenten die verspreid liggen over de hele wereld, van Australië tot Spanje en van Zuid-Korea tot Midden-Delfland.

groene_stroom_hier.jpg

Archief
bottom of page