top of page

Gemeente Oss zet stevig in op led verlichting

Deze week ontving Innolumis wederom een mooie opdracht van de gemeente Oss voor de herverlichting van de Nieuwe Hescheweg in de gelijknamige plaats.

Sinds enige tijd is Oss hard bezig een inhaalslag te maken op het gebied van de openbare verlichting.

Oss noemt het ''Nieuw licht in het straatbeeld".

Vervanging van lampen, armaturen en soms de complete installaties is na verloop van tijd nodig door slijtage of ouderdom. Eind 2014 heeft de gemeenteraad gekozen voor een inhaalslag in toepassing van led en een lager lichtniveau dan voorheen. Hiermee wordt energiegebruik verminderd zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.

Bestaande lampen worden ondermeer vervangen door energiezuinige led-lampen. De kleur van het licht is neutraal wit of zogenaamd maanlicht. Ook is het lichtniveau lager ingesteld. De kleur is goed geschikt en geeft voldoende zicht, ook bij een lager lichtniveau.

Innolumis verlichting siert inmiddels steeds meer doorgaande wegen, singels genoemd in Oss. Ook de vele fietspaden in deze gemeente krijgen waar nodig nieuwe Innolumis led verlichting. Tenslotte wordt er op steeds meer plaatsen in het Osse buitengebied goudgroene verlichting geplaatst die volgens de gemeente prima zicht genereert, mooi past bij het groene karakter en vrijwel geen lichthinder en strooilicht veroorzaakt.

Archief
bottom of page