top of page

Legaliseren wiet goed voor led markt’

Een opmerkelijk bericht geplukt van internet:

De website Duurzaambedrijfsleven meldt dat de markt voor tuinbouw-leds in de VS naar $ 3,6 miljard gaat, dit zou te danken zijn aan de legalisatie van wiet. Led-licht zou de energiekosten verlagen voor het verbouwen van wiet en de kwaliteit verbeteren.

‘Land en tuinbouw heeft veel baat bij led-verlichting. De led-lampen zijn niet alleen energiezuiniger maar optimaliseren ook de kwaliteit van gewassen. Led-lampen geven licht af in een scherp afgebakend spectrum dat ideaal is voor de tuinbouw. Zeker ook voor het verbouwen van marijuana’, aldus Duurzaambedrijfsleven.

Het verbouwen van wiet is in verschillende staten van Amerika inmiddels legaal. Dat spoorde veel nieuwe bedrijven aan in te stappen in deze markt. Als gevolg daarvan daalde in de staat Washington de verkoopprijs van legale wiet in korte tijd met 40 procent.

‘Ondanks de sterke prijsdaling, verdienen de wietproducenten nog genoeg om zich niet al te druk te maken over de energierekening. Juist de mogelijkheden die led-lampen bieden om veel verschillende wietsoorten in zeer hoge kwaliteit te produceren, maken de energiezuinige lampen interessant’, aldus Duurzaambedrijfsleven.

Archief
bottom of page