top of page

Natuur & Milieu publiceert zonnegids 'Gemeente zoekt zon' voor gemeenten

Natuur & Milieu heeft de zonnegids 'Gemeenten zoekt zon' gepubliceerd. In de gids ‘Gemeente zoekt zon’ komen diverse gemeenten aan het woord die al kozen voor zonnepanelen, waaronder de gemeente Amsterdam.

De stichting rekent voor dat als alle bijna 400 Nederlandse gemeenten in 2015 gemiddeld 500 zonnepanelen plaatsen, dat 50 megawatt aan zonvermogen oplevert. ‘Gemeenten hebben een vliegwieleffect: zonnepanelen op gemeentelijke daken inspireren burgers om ook gebruik te maken van zonne-energie.

Veel gemeenten ervaren de zonnemarkt als onoverzichtelijk en ingewikkeld. Maar in de praktijk valt dit mee. In deze gids ‘Gemeente zoekt Zon’ zetten we alle stappen en mogelijkheden op een rijtje,’ aldus Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu.

In de gids staat onder meer beschreven hoe gemeenten hun zonnepanelen kunnen financieren, welke subsidiemogelijkheden er zijn en op welke zaken zij moeten letten bij de aanschaf of het gebruik van zonnepanelen. Tot slot worden enkele aanbieders van zonnepanelen genoemd die landelijk werken en dus voor iedere gemeente interessant zijn.

Archief
bottom of page