top of page

Vleermuisvriendelijke verlichting langs imponerende snelfietsroute Houten-Nieuwegein

Innolumis ontving deze week de opdracht voor het leveren van een 40 tal Nicole led armaturen in de amberkleurige, vleermuisvriendelijke variant (BAT-lamp). De armaturen zullen een bijzonder fietspad verlichten: dit betreft de nieuwe snelfietsroute van Houten naar Nieuwegein v.v. waarbij tevens het Amsterdam-Rijnkanaal ook wordt overbrugd.

‘De regionale fietsverbinding is een belangrijke schakel tussen Nieuwegein en Houten. Het levert een optimale fietsroute en maakt elementen van de Hollandse Waterlinie zichtbaar’, aldus wethouder Johan Gadella van de gemeente Nieuwegein. De fietsbrug maakt het voor woonwerk- en schoolverkeer mogelijk om sneller én veiliger tussen Houten en Nieuwegein te reizen. Het levert een besparing op tot 1,8 kilometer per enkele reis. Dat is een tijdsbesparing van ruim tien minuten. Het bijzondere van de fietsbrug op deze locatie is dat het een aantal unieke objecten van de Hollandse Waterlinie verbindt zoals Fort Vreeswijk, Fort Jutphaas, de Plofsluis en het fortterrein aan de Overeindseweg.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Nieuwegein:

Archief
bottom of page