top of page

Imtech wint aanbesteding voor led-verlichting gemeente Texel

Imtech Traffic & Infra is uit zes inschrijvers geselecteerd door de gemeente Texel voor de opdracht 'Openbare Verlichting Texel middels Engineering Construct en Maintain'. De waarde van de order bedraagt 3,1 miljoen euro.

De gemeente Texel gaat alle openbare verlichting te vervangen op een duurzame en energiebesparende wijze waarbij het licht op maat principe gehanteerd moet worden. Dit alles met als doel, minder lichthinder, minder lichtvervuiling en een lagere hemelhelderheid waardoor de nachtelijke duisternis terugkeert op het eiland Texel.

Om dit doel te bereiken komt een deel van de huidige verlichting te vervallen, wordt een deel vervangen door actieve- en passieve markeringen en dient op plaatsen waar verlichting gehandhaafd moet blijven het principe licht op maat toegepast te worden middels het vervangen van de huidige armaturen door nieuwe led-armaturen. In totaal betreffen het circa 3.000 armaturen, waarbij binnen dit aantal ook circa 800 lichtmasten worden vervangen. De werkzaamheden zijn op de markt gezet in een EC&M contract (Engineering, construct and maintain).

Archief
bottom of page