top of page

Gemeente Menameradiel bekent kleur in de openbare ruimte met Innolumis

De gemeente Menameradiel, gelegen in het noordwesten van de provincie Friesland, is met14.000 inwoners een middelgrote gemeente in deze provincie. Rust en ruimte vindt men hier nog volop evenals relatieve donkerte tijdens de nachtelijke uren.

Al vele jaren geleden koos de gemeente voor een verduurzaming van haar openbare verlichting met de toepassing van led verlichting. Net als vele andere gemeenten in Friesland begon dat met de groene straatverlichting van Innolumis uitermate geschikt voor scherp zien van het menselijk oog en mooi passend in een groene, landelijke omgeving zonder hinderlijk strooilicht.

Inmiddels is de gemeente verder gegaan met de toepassing van ook andere lichtkleuren van Innolumis zoals de kleur Moonlight en recenter de witte versie kleur 730 (3000 K). Daardoor komt het aantal verschillende kleuren toegepast in de openbare ruimte en het buitengebied van Menameradiel op 4.

Deze kleuren worden zowel toegepast in het ledarmatuur Mini Nicole alsook in haar grote zus de Nicole.

Het beheer wordt daardoor steeds eenvoudiger terwijl de diversiteit in toegepaste lichtkleur toeneemt al naar gelang de functie en locatie van de straatverlichting.

Meer informatie over de gemeente Menameradiel op: www.menameradiel.nl

Archief
bottom of page