top of page

Ootmarsum en zijn groene schil

In 2013 realiseerde de gemeente Dinkelland in samenwerking met de klankbordgroep Ootmarsum de oplevering van het lichtplan voor de kern Ootmarsum. Dit lichtplan Ootmarsum was onderdeel van het totaalplan ‘Openbare ruimte centrum Ootmarsum’ en had als doel het centrum verder op te waarderen.

Het ging hierbij ondermeer om het aanlichten van gebouwen en kunstwerken in Ootmarsum. Dit gebeurde met verschillende kleuraccenten. De beleving van deze kleuren stond dan ook centraal in het lichtplan.

Zo werden de karakteristieke vijf torentjes van Ootmarsum bij speciale dagen in blauw licht gezet. Als een korenveld met bloemen.

De straatverlichting om het centrum heen werd als een groene schil aangelegd met Innolumis led verlichting in de goudgroene kleur van het type Golden Green. Belangrijke reden voor Dinkelland om te kiezen voor dit type straatverlichting was dat de verlichting duurzaam en energiezuinig moest zijn en tegelijkertijd een bijzondere uitstraling moest hebben, 3 criteria waar Innolumis verlichting ruimschoots aan voldeed.

Nog steeds oogsten de verschillende lichtkleuren die toegepast zijn in het centrum en daar direct omheen veel waardering. "Veel meer beleving in de avond en nacht en daarbij voel ik me ook nog eens veel veiliger", aldus een van de centrumbewoners.

Archief
bottom of page