Nacht van de Nacht trekt 40.000 bezoekers

October 26, 2015

Een recordaantal van 40.000 mensen heeft in de nacht van zaterdag op zondag deelgenomen aan de Nacht van de Nacht. In de provincie Utrecht kwamen onder meer honderden mensen af op de rondleidingen op Fort Vechten en de vaartocht op de Loenderveense Plas. Ook de kinderkijkavond op Sonnenborgh was een trekker.

De provincie Zeeland trok de meeste bezoekers: naar schatting 10.000. In alle provincies waren de bezoekersaantallen 10 tot 25 procent hoger dan vorig jaar.

De Nacht van de Nacht trekt liefhebbers van het donker. Nederland is, naast België, het meest verlichte land van Europa. Veel Nederlanders vinden dat dat wat minder kan, zo blijkt uit enquêtes. Zo willen zij bijvoorbeeld dat reclame- en kantoorverlichting 's nachts uitgaan.

DONKERDER
Sterrenkundige en wetenschapsjournalist Govert Schilling, die optreedt als 'ambassadeur' van de Nacht van de Nacht, vindt dat het donkerder moet worden in Nederland "zodat kinderen die nu opgroeien ook kunnen ervaren hoe mooi ons sterrenstelsel is''.

Met de Nacht van de Nacht vragen de natuur- en milieufederaties aandacht voor energiebesparing. In dat kader werd bedrijven gevraagd het licht 's nachts te doven.

 

 


 

Please reload

Archief
Please reload

CONTACT

Ariane 2

3824 MB Amersfoort

T +31 (0)33 760 04 34

info@innolumis.com

NIEUWSBRIEF

SOCIAL MEDIA

  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

© 2018 by Innolumis Public Lighting BV | Cookie statement | Privacy statement