Brabant start pilot met glow in the dark voor betere zichtbaarheid fietspaden

October 27, 2015

De provincie Noord-Brabant start met een pilot met diverse soorten wegmarkeringen om de zichtbaarheid van fietspaden te vergroten. Er wordt geëxperimenteerd met onder meer reflectoren en verschillende soorten verf.

 

Ook wordt er getest met glow in the dark-technieken voor fietspaden zonder openbare verlichting. De markeringen worden de komende week aangebracht op de fietspaden tussen Rijen en Oosterhout langs de provinciale weg N631 (Vijfeikenweg). Langs de fietspaden bij de N631 staan geen lichtmasten omdat de provincie de openbare verlichting in het buitengebied zoveel mogelijk wil beperken.

 

Verantwoordelijk gedeputeerde Christophe van der Maat: ‘Met deze pilot willen we bekijken of er innovatieve technieken zijn die de zichtbaarheid en veiligheid op de fietspaden kunnen verbeteren zonder daadwerkelijk langs een hele route lichtmasten te plaatsen. We zien dat de markt met allerlei nieuwe ontwikkelingen bezig is. Door verschillende technieken op één fietspad aan te brengen, kunnen we goed beoordelen wat voor onze provinciale fietspaden goed werkt. In het voorjaar gaan we evalueren welke van de verschillende technieken het meest effectief en kostenefficiënt is. Daarbij worden ook gebruikers van het fietspad naar hun ervaringen gevraagd.’

 

Met het uitvoeren van deze pilot geeft het college van Gedeputeerde Staten uitvoering aan een unaniem aangenomen motie over het verbeteren van de zichtbaarheid van fietspaden in de provincie.

 

 

 

Please reload

Archief
Please reload

CONTACT

Ariane 2

3824 MB Amersfoort

T +31 (0)33 760 04 34

info@innolumis.com

NIEUWSBRIEF

SOCIAL MEDIA

  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

© 2018 by Innolumis Public Lighting BV | Cookie statement | Privacy statement