top of page

Amsterdam Light Festival weer van start

Prinses Beatrix opende afgelopen zaterdag de vierde editie van het Amsterdam Light Festival.

In de stad zijn de komende vijftig dagen 38 lichtsculpturen en projecties van kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien. Componist Merlijn Twaalfhoven verzorgde vanaf 16.00 uur het openingsspektakel, samen met honderden zangers, voor het gebouw van de Nationale Opera & Ballet. Beatrix voer na de opening van het festival met de kunstenaars langs een groot deel van de route. Het evenement kent zowel een vaarroute langs lichtgevende kunstwerken in de Amsterdamse grachten als een wandelroute door de Amsterdamse Plantagebuurt. Het festival, dat tot 17 januari duurt, staat dit keer in het teken van vriendschap en is ontstaan vanuit de gedachte inwoners en bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen. Het gratis toegankelijke festival trok vorig jaar 730.000 bezoekers.

Archief
bottom of page