top of page

ExxonMobil Rotterdam kiest voor Innolumis led

ExxonMobil, gevestigd aan de Merwedeweg in Rotterdam Europoort, produceert ondermeer zogenaamde weekmakers die op hun beurt weer worden gemaakt van ruwe olie die via het Europoort-gebied wordt aangevoerd. Weekmakers worden ingezet om kunststoffen elastischer te maken.

De fabriek waar deze worden gemaakt stamt uit de jaren 70. Ook de verlichting op het terrein is in deze tijd geplaatst. Omdat de verlichting de leeftijd van bijna 50 jaar bereikt werd het hoog tijd de oude verlichting op het terrein van deze chemische plant te vervangen.

Mourik E&I, gevestigd in Spijkenisse, is een gespecialiseerde elektrotechnische installateur en voornamelijk werkzaam in Europoort en de Botlek. Sinds vele jaren werkt Innolumis nauw samen met Mourik om steeds meer led verlichting in deze regio aan de man te brengen uit oogpunt van besparing in energie en onderhoud. Juist door te investeren in led verlichting wordt veel bespaard op periodiek lamponderhoud en daarmee worden de bedrijfsprocessen van de vele petrochemische bedrijven niet noodzakelijkerwijs onderbroken.

Ook voor de installatie van de Innolumis verlichting is Mourik dit keer weer verantwoordelijk. Naast de genoemde besparing op energie en onderhoud is de led verlichting ook minder lichthinderlijk voor de omgeving.

ExxonMobil tenslotte koos voor de Innolumis RGB-lichtkleur White Moonlight door de hoge mate van kleurherkenning van objecten onder dit type verlichting.

Archief
bottom of page