top of page

Innolumis verlicht HOV Velsen

Komende tijd wordt er hard gewerkt aan een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen IJmuiden en Haarlem, de HOV Velsen. Met de nieuwe busbaan verbetert de bereikbaarheid van onder andere IJmuiden, Velsen en Driehuis. De verbinding is één van de nieuwe schakels in het regionale HOV-netwerk. De realisatie is een gezamenlijk project van provincie Noord-Holland en de gemeente Velsen. Het project is opgedeeld in tien deelprojecten. In 2016 moet het laatste deel klaar zijn. De hoogwaardige busverbinding biedt veel voordelen: de bussen rijden regelmatig, de reistijd is kort en betrouwbaar, de haltes zijn gebruiksvriendelijk en hebben extra voorzieningen (zoals informatiezuilen en fietsenstallingen).

Innolumis werd als ontwikkelaar en producent van energiezuinige en onderhoudsvriendelijke led straatverlichting in een vroeg stadium betrokken bij dit project. Als vaste leverancier van led verlichting voor de gemeente Velsen heeft Innolumis inmiddels veel ervaring opgedaan met verlichtingsprojecten in deze gemeente.

Diverse nog aan te leggen onderdelen van deze OV verbinding zullen dan ook worden verlicht met led verlichting van Innolumis. Het te verleggen fietspad van het eerste deel van het traject tussen Hoofdstraat en Broekbergerlaan in Santpoort Noord zal door Innolumis worden verlicht met vleermuisvriendelijke verlichting.

Meer informatie over deze snelle HOV-lijn is te vinden via onderstaande link:

Archief
bottom of page