'Verlichting langs snelwegen te lang defect'

December 7, 2015

Defecte verlichting langs snelwegen wordt soms langer dan een jaar niet gerepareerd, constateert Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie. Dat is onder meer het geval langs de A15 bij het knooppunt Ridderkerk. De politicus vindt dat onacceptabel en heeft minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) om opheldering gevraagd.

 

In zijn schriftelijke vragen refereert Bruins naar drie locaties tussen Rotterdam en Sliedrecht, waar na ruim een jaar nog steeds kapotte verlichting hangt.

,,Het lijkt erop dat de achterstanden van Rijkswaterstaat bij het oplossen van dit soort storingen aan het oplopen zijn. Ik wil een maximale termijn waarbinnen dit soort problemen verholpen zijn, die verlichting hangt er immers niet voor niets. Deze storingen hadden gewoon voor de winter verholpen moeten zijn."

Meldingen
Volgens het Kamerlid zijn er door burgers herhaaldelijk meldingen gedaan bij Rijkswaterstaat, zonder enig resultaat. ,,Dat terwijl het volgens Rijkswaterstaat zelf om hoogstnoodzakelijk onderhoud gaat."

De verlichting is defect bij een fly-over van knooppunt Ridderkerk  bij de afslag Sliedrecht en op het traject langs Papendrecht. Daar brandt al meer dan een jaar een derde van de verlichting niet meer, aldus Bruins.

 

 

 

Please reload

Archief
Please reload

CONTACT

Ariane 2

3824 MB Amersfoort

T +31 (0)33 760 04 34

info@innolumis.com

NIEUWSBRIEF

SOCIAL MEDIA

  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Google+ - Black Circle

© 2018 by Innolumis Public Lighting BV | Cookie statement | Privacy statement