top of page

N320 bij Culemborg krijgt Innolumis led verlichting

De N320 bij Culemborg is tijdens de spits één van de drukkere wegen in Gelderland. ’s Ochtends gaat veel verkeer richting de A2, ’s avonds is dat andersom. Om de problemen van de N320 op te lossen, past de provincie de weg op meerdere punten aan. De provincie Gelderland heeft samen met de gemeente Culemborg maatregelen uitgewerkt uit om de problemen duurzaam op te lossen. De gekozen oplossing gaat uit van spreiding van het vele verkeer van en naar Culemborg, in de eerste plaats door het verruimen van rotondes die toegang geven tot de stad. Dit verbetert de doorstroming, zodat bewoners minder last krijgen van stank en lawaai.

Het verwijderen van de zandophogingen start in januari 2016. De Rijksstraatweg is als eerste aan de beurt. Direct daarna gaan de nutsbedrijven aan de slag met het om- en verleggen van kabels en leidingen. Vanaf februari 2016 staan op diverse plekken langs het trace meer voorbereidende werkzaamheden gepland. Zoals de planning nu is, start rond de zomer de daadwerkelijke aanpak.
Ook wordt er nieuwe wegverlichting aangebracht bij de rotondes en aanliggende fietspaden.
Innolumis zal een groot aantal Nicole led armaturen leveren in de lichtkleur 4000 Kelvin. Dit betreft dan de 10 Watt uitvoering voor de fietspaden en de 56 en 90 Watt voor de toeleidende wegen naar de rotondes en de de rotondes zelf. BAM Infra uit Culemborg zal de installatie verzorgen.
Meer informatie is te vinden onder de link:

Archief
bottom of page