top of page

Gemeente Goirle verbetert openbare verlichting van gevaarlijke Poppelseweg

De gemeente Goirle neemt maatregelen om het aantal ongevallen op de Poppelseweg in de gemeente Goirle drastisch te verminderen.

De laatste 3 jaar zijn daar diverse zware ongelukken gebeurd waar helaas dodelijke slachtoffers bij te betreuren waren. De Poppelseweg is een uitvalsweg van Goirle en nodigt uit tot hard rijden door de kaarsrechte structuur van de weg in combinatie met een aantal gevaarlijke bochten; tevens staan er langs de weg rijen met bomen.

De verlichting werd lange tijd gevormd door lage druk natriumverlichting; deze zal in de komende tijd vervangen gaan worden door de Innolumis Nicole, een led verlichtingsarmatuur geschikt voor masthoogten vanaf 6 t/m 12 meter.

Tevens zal ook de bestaande verlichting van de aansluitende Bergstraat worden meegenomen in het vervangingsplan en zal de maximumsnelheid worden verlaagd tot 60 km/h.

Met een betere straatverlichting en een lagere maximumsnelheid mikt de gemeente op een substantiele vermindering van het aantal ongevallen. Innolumis zal hier conform de wens van de gemeente koelwitte ledverlichting leveren in de lichtkleur 740 (4000 K) in een vermogen van zowel 16 als 24 Watt, ruim voldoende om het landelijke karakter van de omgeving niet te verstoren en zeker genoeg om de zichtbaarheid en daarmee de verkeersveiligheid sterk te verbeteren.

Archief
bottom of page