top of page

PERSBERICHT: Innolumis haalt volledige productie uit China terug naar Amersfoort

Innolumis Public Lighting BV haalt haar volledige productie weg uit China en brengt deze onder bij Metafors in Amersfoort. De samenwerking met het dichtbij gevestigde metaalbedrijf is zeer efficiënt en mede daardoor uiteindelijk financieel interessanter. Daarnaast biedt Innolumis via Metafors werk aan 15 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij verdere groei ziet Innolumis grote voordelen van deze vorm van samenwerking boven uitbesteding naar ver weg gelegen lagelonenlanden.

Innolumis produceert energiezuinige en innovatieve straatverlichting op basis van ledtechnologie. Inmiddels heeft het bedrijf in Nederland alleen al meer dan 75.000 armaturen geïnstalleerd, waaronder op Schiphol Airport en in een groot aantal gemeentes. De samenwerking met Metafors zal ca. 20.000 armaturen per jaar opleveren. De productie in Nederland heeft tal van voordelen ten opzichte van die in China. Zo wordt de levertijd met zes weken verkort en daarmee vrijwel gehalveerd. Ook het maatschappelijk rendement dat de keuze voor een bedrijf als Metafors oplevert is aanzienlijk.

Innolumis is hiermee niet alleen een milieubewuste producent, maar ook een sociaal verantwoord bedrijf. Metafors is het metaalbedrijf van de Amfors Groep, de sociale werkvoorziening van de regio Amersfoort. Bij Metafors werken ongeveer 100 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de metaalbewerking en elektromontage. Zij worden begeleid naar zo regulier mogelijk werk, bij voorkeur in samenwerking met bedrijven zoals Innolumis.

Gert Grolleman, CEO van Innolumis, over het weggaan uit China en de samenwerking met Metafors: “De kwaliteit die we hier in Amersfoort krijgen is minstens zo goed als die uit China. Verder zie ik alleen maar voordelen. Denk aan levertijden, kortere (financiële) lijnen, taal- en cultuurverschillen die verdwijnen. En dan heb ik het nog niet eens over de maatschappelijke kant. Ik ben erg blij met deze samenwerking die goed past bij het bedrijf dat Innolumis wil zijn.”

“Metafors levert kwaliteit voor een eerlijke prijs,” vult Ronald de Koning, directeur van de Amfors Groep, aan: “Dankzij bedrijven als Innolumis kan Amfors vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werk- en ontwikkelingsplek bieden voor een prijs die niet alleen voor onze samenwerkingspartners, maar ook voor de samenleving aanvaardbaar is. Dat Innolumis nu zijn complete productie bij Metafors onderbrengt is daar een prachtig voorbeeld van.”

De samenwerking tussen Innolumis en Metafors begon al in 2015. Na een succesvolle start met een klein deel van de productie, wordt nu alle productie uit China ondergebracht bij Metafors. De overeenkomst hiertoe is onlangs door beide bedrijven getekend.

Archief
bottom of page