top of page

Ermelo krijgt slimme, groene straatverlichting

Vanaf eind 2017 kan Ermelo spelen met de straatverlichting. Met een intelligenter systeem kan tot op de lantaarnpaal nauwkeurig bepaald worden of het licht aan moet en zo ja, hoe fel de lamp moet branden.

Dat laatste is handig als er bijvoorbeeld 's avonds laat ergens een ongeval is gebeurd en de hulpdiensten licht nodig hebben. Maar ook valt te denken aan buurtfeesten die tot laat in de avond doorgaan en waar de lantaarnpalen best wat langer mogen branden, vertelt wethouder Jan van Eijsden.

Om die ingenieuze manier van verlichten mogelijk te maken moet Ermelo wel overstappen op nieuwe lantaarnpalen en armaturen; vanaf volgend jaar worden er zo'n 3375 lantaarns vervangen in de gemeente.

Goudgroene led straatverlichting in gehele buitengebied

Ermelo stapt daarbij direct over op led-verlichting en Innolumis zal daarbij een substantieel deel gaan leveren. Met name het buitengebied van deze gemeente zal worden voorzien van de goudgroene Golden Green led verlichting in diverse wattages, afhankelijk van omgeving en masthoogte.

Archief
bottom of page