top of page

Fietspaden in Midden-Delfland slimmer en energiezuiniger verlicht

De Zuidhollandse gemeente Midden-Delfland, een groene enclave ingeklemd tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Delft, maakt verder werk van zijn groene en energiezuinige doelstellingen.

Het fietspad langs de Tramkade in de kern Schipluiden is enige tijd geleden voorzien van Innolumis led verlichting die pas gaat branden als er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van het fietspad.

Daarbij kan per lichtpunt ook nog worden ingeregeld hoe fel en hoe vaak het licht zou moeten branden.

De gemeente Midden-Delfland zet hiermee een stap in de digitale Smart-Lighting wereld, onderdeel van het zogenaamde IoT (Internet of Things) netwerk, een onzichtbaar netwerk dat allerlei slimme apparaten aan elkaar koppelt.

Hiermee wordt de verlichting langs de Tramkade niet alleen slimmer maar ook nog eens veel energiezuiniger waarmee de zogenaamde CO2-footprint van de gemeente verder daalt.

Innolumis leverde zowel led armaturen in de lichtkleuren Golden Green alsook White Moonlight terwijl TVILight de intelligentie van het systeem zelf leverde.

Deze week werd het fietspad officieel geopend door de verantwoordelijke Midden-Delflandse wethouder Hans Horlings; hierbij een link om door te klikken naar het filmpje van de officiele opening:

Archief
bottom of page