top of page

Energiezuinige openbare led verlichting in Opsterland


De gemeente Opsterland, gelegen in het hart van de provincie Friesland, laat binnenkort de verouderde verlichting in de gemeente vervangen door duurzame en onderhoudsvriendelijke led verlichting in een warmwitte lichtkleur.

Om de energiekosten, maar ook de kosten voor onderhoud te verlagen, is onlangs besloten om de openbare verlichting in Opsterland te verduurzamen.

Omdat het merendeel van de lichtmasten zelf nog in goede staat is, wordt in de meeste gevallen alleen het armatuur vervangen. Innolumis is hofleverancier en levert een kleine 700 armaturen.

Dankzij het toepassen van led verlichting is er sprake van een betere verlichting, vergroting van het gevoel van veiligheid en minder lampstoringen. Vanaf begin november start aannemer Ziut met de werkzaamheden.

Archief
bottom of page