top of page

Operatie "led" in Woudenberg afgerond

Vorige week werd in de Utrechtse gemeente Woudenberg met een symbolische handeling het laatste armatuur vervangen van in totaal 2000 stuks die daar in de laatste 1,5 jaar zijn geplaatst door installateur van Voskuilen.

Bijzonder aan dit grootschalige led vervangingsproject is dat alle 2000 geplaatste led armaturen geleverd zijn door Innolumis en lokaal in Amersfoort zijn geassembleerd door sociaal werkbedrijf Metafors, onderdeel van het grotere Amfors.

Sinds een kleine 3 jaar worden alle kofferarmaturen van de Innolumis Nicole serie door Metafors in elkaar gezet door 15 mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Ook de nieuwe led kegel Ariane die ook grootschalig is toegepast in Woudenberg is lokaal geassembleerd.

In dit project zijn alle armaturen met een leeftijd ouder dan 10 jaar vervangen. Deze armaturen zijn daarna uit elkaar gehaald en de overblijvende materialen zijn waar mogelijk gerecycled.

Ook zijn alle armaturen voorzien van telemanagement; middels een aangebrachte telecontroller geleverd door Ziut kan nu per armatuur en via het LoRa netwerk gecommuniceerd worden met elk lichtpunt waardoor bijvoorbeeld storingen nu op afstand kunnen worden gemonitord en snel kunnen worden verholpen.

Met dit grootschalige led verlichtingsproject is de gemeente Woudenberg klaar voor de toekomst en heeft het nu de beschikking over een hoogwaardig, modern en efficient straatverlichtingssysteem. Woudenberg is hiermee in 1 keer een van de koplopers op dit gebied in Nederland.

Archief
bottom of page