top of page

PERSBERICHT: Innolumis levert slimme straatverlichting in Leusden

De conventionele lampen in alle 5500 lichtmasten van de gemeente Leusden worden binnen 1,5 jaar vervangen door slimme en zuinige LED-armaturen. De opdracht voor de levering van de hypermoderne verlichtingsapparatuur is verstrekt aan Innolumis uit Amersfoort. De assemblage van de armaturen vindt plaats bij Metafors, onderdeel van de Amersfoortse Amfors-groep, een leer-werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op het gebied van duurzaamheid behoort de gemeente Leusden bij de koplopers in Nederland. De openbare verlichting is daarbij een van de speerpunten. In september vorig jaar gaf Leusden het beheer en het onderhoud daarvan in handen van Ziut, de aannemer uit Arnhem die gespecialiseerd is in het toepassen van de allernieuwste technieken voor de openbare ruimte.

Ziut koos begin mei voor de armaturen van Innolumis als beste optie voor de 5500 lichtmasten in Leusden. Alle beschikbare Innolumis-modellen, waaronder de verschillende types Nicole en het nieuwe Ariane-armatuur, worden toegepast in Leusden. Het door Ziut ontwikkelde telemanagementsysteem wordt in elk armatuur ingebouwd. Hierdoor is het mogelijk om op afstand de werking van elke lichtmast te controleren op storingen en bovendien de intensiteit van de verlichting per mast en per groep of wijk aan te passen.

Algemeen directeur van Innolumis Gert Grolleman is uiterst tevreden met de opdracht. Hij zegt: “Het is lang niet eenvoudig om een deal als deze voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk vallen alle stukjes van de legpuzzel op hun plek. Belangrijke begrippen zijn duurzaam, efficiënt, recyclebaar, toekomstgericht en slim. En dan wil je ook de sociale kant niet vergeten door een begrip als social return on investment te hanteren. Ik durf te beweren dat wij met de samenwerking tussen Ziut, Innolumis en Amfors de gemeente Leusden toonaangevend maken als je het hebt over de transformatie van de openbare verlichting naar een niveau dat bij deze tijd past.”

Archief
bottom of page