top of page

Duurzame openbare verlichting én werkgelegenheid in Bunnik, de Bilt en Soest

Begin dit jaar ondertekenden de verantwoordelijke wethouders van de Utrechtse gemeenten Bunnik, De Bilt en Soest een overeenkomst om in de komende tien jaar alle openbare verlichting van deze 3 gemeenten om te bouwen naar energiezuinige en onderhoudsvriendelijke led-verlichting.

Het in elkaar zetten en demonteren van de armaturen levert bovendien werk op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Aannemer Ziut (onderdeel van Spie) is inmiddels begonnen met het plaatsen van de nieuwe openbare verlichting. De opdracht levert tevens veel werk op voor enkele sociale werkvoorzieningsschappen. Hiermee zetten de 3 gemeenten een grote energie neutrale stap die gerealiseerd moet zijn in 2030.

In juli van dit jaar ontving Innolumis de opdracht voor het leveren van de eerste 300 armaturen van het type Mini-Nicole en Nicole in de lichtkleur 3000 K die geplaatst zullen worden binnen de gemeentegrenzen van Bunnik.

Deze armaturen worden volledig geassembleerd bij sociaal werkbedrijf Metafors in Amersfoort.

Metafors, onderdeel van het Amersfoortse Amfors, is sinds 3 jaar 1 van de productielocaties van Innolumis waar mensen met een beperking dagelijks bezig zijn met het assembleren van deze armaturen.

Archief
bottom of page