top of page

Buitenterrein Emma Safety Footwear in Kerkrade duurzaam verlicht met led

De Nederlandse Staatsmijnen (DSM) zijn in het verleden diverse initiatieven gestart om voormalige mijnwerkers aan geschikt alternatief werk te helpen. Een gespecialiseerde schoenenfabriek, die zich toelegt op het repareren - en later ook fabriceren - van stevige en extra ondersteunende schoenen voor mijnwerkers, werd één van deze initiatieven. Zo ontstond Emma Safety Footwear, vandaag de dag in zijn geheel gevestigd aan de Tunnelweg in Kerkrade.

De vele soorten veiligheidsschoenen door dit bedrijf geproduceerd worden niet alleen door mijnwerkers gedragen, maar ook door harde werkers in veel verschillende sectoren over de hele wereld.

Tot voor kort was ESF gevestigd op 3 verschillende locaties in Bunde, Brunssum en Kerkrade. Daardoor moesten medewerkers regelmatig pendelen tussen deze vestigingen en besloten werd alles te concentreren in de vestiging in Kerkrade. Daartoe werd deze vestiging stevig verbouwd en uitgebreid.

Omdat veiligheid voorop staat bij ESF moest ook het omliggende bedrijfsterrein duurzaam en veilig worden ingericht. Via de projectmanager werd Innolumis benaderd om een lichtplan te ontwerpen.

Inmiddels is het terrein voorzien van een kleine 70 stuks Mini Nicole armaturen op zowel lichtmasten alsook aan de gevels in de lichtkleuren warmwit en Golden Orange aan de voorzijde van het bedrijfspand. Deze laatstgenoemde lichtkleur sluit mooi aan bij het oranje bedrijfslogo van ESF.

Met de nieuwe verlichting bespaart ESF flink op de totale energierekening. Energie die binnenkort ook nog eens geheel duurzaam zal worden opgewekt door eigen zonnepanelen op de daken van het pand en op een naastliggend terrein van 2.5 ha. Hiermee zal Emma Safety Footwear alle energie die het gebruikt zelf gaan opwekken en wordt het dus zelfvoorzienend.

Archief
bottom of page