top of page

Ariane kegelarmatuur gaat straatbeeld in Goirle en omstreken sieren

De Brabantse gemeente Goirle, gelegen tussen Tilburg en de Belgische grens, heeft de laatste jaren grote stappen gezet in de verdere verduurzaming van haar areaal openbare verlichting.

Zo is inmiddels ruim de helft van dat areaal voorzien van energiezuinige led armaturen waaronder de Innolumis kofferarmaturen Maxi Nicole, Nicole en Mini Nicole.

Veel van de huidige zogenaamde kegelarmaturen, vaak ouder dan 20 jaar, waren conform de vervangingsplanning nu ook aan vervanging toe. Daartoe organiseerde de gemeente meerdere proefopstellingen met led kegelarmaturen van diverse leveranciers.

Na een grondige analyse en beoordeling van lichtbeeld, lichttechniek, energieverbruik en prijs viel de keuze op het kegelarmatuur van Innolumis, de Ariane.

Het toe te passen type kent een uitvoering met een transparante kap, met de lichtkleur 740 (4000 K) en kent een systeemvermogen van slechts 11 W.

In de komende tijd zullen fase- en wijksgewijs de eerste 900 armaturen worden vervangen. Vorige week ontving Innolumis daartoe een eerste order voor 114 stuks Ariane's via installateur Konings Verlichtingstechniek uit Ravenstein die zorg zal dragen voor de plaatsing.

Met deze vervangingsoperatie zullen de meest verouderde kegelarmaturen worden vervangen door energiezuinige types en zal het straatbeeld van Goirle en andere kernen worden verrijkt met moderne, eigentijdse led kegelarmaturen van Innolumis.

Archief
bottom of page