top of page

Gemeente Wijdemeren kiest voor Ariane en Mini Nicole van Innolumis

De Noord-Hollandse gemeente Wijdemeren, westelijk gelegen van Hilversum, is ontstaan op 1 januari 2002 uit een fusie van de gemeenten Loosdrecht (die tot dat moment in de provincie Utrecht lag), 's-Graveland en Nederhorst den Berg.

Door deze fusie deed zich een opmerkelijk feit voor; het gemeentehuis, dat zich bevond op Rading 1 te Loosdrecht (in het voormalige kantoorgebouw van de Knorr soepfabriek), lag t/m het jaar 2008 nog officieel op het grondgebied van de buurgemeente Hilversum. Daartoe vond in 2009 een grondruil plaats waardoor het pand wel in de gemeente Wijdemeren, kern (Nieuw-)Loosdrecht, kwam te liggen.

De gemeente Wijdemeren bestaat verder uit een zestal dorpskernen: Ankeveen, Breukeleveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. De gemeente telde per 1 januari 2019 24.018 inwoners (bron: CBS).

Wijdemeren is een zeer waterrijke gemeente met in het noordwesten de Spiegelplas en ten oosten daarvan de Ankeveense Plassen, en in het (zuid)westen de Loosdrechtse Plassen.

De Vreelandseweg snijdt de gemeente van oost naar west middendoor. Evenwijdig ten noorden hiervan ligt het Hilversums Kanaal dat voor een waterverbinding van buurgemeente Hilversum met de Vecht zorgt.

Kortgeleden heeft Innolumis haar eerste verlichtingsprojecten in deze gemeente opgeleverd.

Zo koos de gemeente voor het Ariane kegelarmatuur voor het terrein rondom het gemeentehuis en werd de Vreelandseweg in Nederhorst ten Berg voorzien van de Mini Nicole in de warmwitte lichtkleur.

Zo kon Innolumis ook deze gemeente toevoegen aan de reeds lange lijst van Nederlandse gemeenten die eerder kozen voor de energiezuinige en duurzame led straatverlichting van het gelijknamige bedrijf uit Amersfoort.

Archief
bottom of page