top of page

Gemeente Meierijstad kiest voor Innolumis Mini Victoria

Meierijstad is een nieuwe Nederlandse gemeente die per 1 januari 2017 begon na een fusie van de drie Oost-Brabantse gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode in de regio Meierij.

De gemeente kent een inwoneraantal van ruim 80.000 duizend en is daarmee de zevende gemeente van de provincie.

Het gemeentehuis met het college van B en W en de ambtelijke organisatie bevindt zich aan het Stadhuisplein in Veghel. De raadsvergaderingen van de gemeente vinden plaats in Kasteel Dommelrode, het voormalige gemeentehuis van Sint-Oedenrode (bron: Wikipedia).

In 2019 werd er door de gemeente een vervangingsbestek openbare verlichting gemaakt voor de periode 2020-2024. Doelstelling van dit vervangingsbestek was om in deze periode veel verouderde verlichting in de kernen en het buitengebied te vervangen. Na de selectieprocedure voor een geschikte aannemer die het werk gaat maken en die inmiddels is afgerond wordt er nu gestart met de eerste vervangingen.

Innolumis is 1 van de leveranciers die producten zal gaan leveren voor deze grootschalige vervangingsoperatie. De gemeente koos onder meer voor het type Mini Victoria in de warm witte lichtkleur 3000 K. Dit relatief nieuwe armatuur dat in 2019 werd geïntroduceerd kent een snelle opmars in Nederland waaronder nu dus ook in de gemeente Meierijstad.

Bijzonder daarbij is dat alle armaturen standaard voorzien worden van Zhaga connectoren aan de boven- en onderzijde waardoor ze geschikt zijn voor de montage van zogenaamde pucks op en onder het armatuur voor slimme technieken, nu en in (nabije) de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan communicatie of detectie doeleinden.

Deze week ontving Innolumis een eerste bestelling van 350 armaturen van dit type via installateur Konings Verlichtingstechniek gevestigd in Ravenstein. Zo zal Konings in de komende 4 jaar druk doende zijn met deze vervangingen en zal de gemeente steeds beter en energiezuiniger verlicht gaan worden.

Met deze grootschalige vervangingsoperatie zet de gemeente Meierijstad grote stappen in haar verduurzamingsbeleid van de openbare verlichting en zal er tevens een forse energiebesparing worden behaald.

Archief
bottom of page