top of page

PERSBERICHT: Samenwerking iederz en Innolumis

INNOLUMIS VINDT NIEUWE ASSEMBLAGEPARTNER IN GRONINGEN


Het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen – iederz - is de nieuwe assemblagepartner van Innolumis Public Lighting, de toonaangevende ontwikkelaar en producent van slimme en energiezuinige straatverlichting op basis van ledtechnologie. iederz tilt haar activiteiten op het gebied van assemblage naar een hoger niveau vanuit een speciaal ingerichte Innolumis-afdeling in het fonkelnieuwe iederz-gebouw aan de Silkeborgweg 2 in Groningen.


Het in Amersfoort gevestigde Innolumis werkt in die omgeving al jaren samen met Metafors, het plaatselijke leer-werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de stad Groningen worden vanaf heden het door Innolumis ontwikkelde armatuur Ariane en de eveneens eigen Victoria-range volledig geassembleerd.


Cedric de Haan, Managing Director van Innolumis Public Lighting, is erg blij met iederz als nieuwe assemblagepartner. Hij zegt: “In de beginjaren van het bedrijf lieten we de door ons in Nederland ontwikkelde armaturen in China assembleren. Dat was prijstechnisch interessant, maar leverde ook problemen op het gebied van levertijden, vervoer, communicatie, enz. Wij kwamen tot de conclusie dat assemblage in Nederland veel voordelen heeft. Als je er dan ook nog maatschappelijk relevante bedrijven als Metafors en iederz bij kunt inschakelen, snijdt het mes aan meerdere kanten. Ik ben erg blij met iederz, onze gesprekken daar liepen vanaf dag één bijzonder goed.”


De assemblagewerkzaamheden bij Iederz worden geleid door Harm Wijkstra. Hij vult aan: “Bij iederz, in ons geheel nieuwe gebouw, waren wij toe aan meer complexe werkzaamheden op het gebied van assemblage. De armaturen van Innolumis passen perfect in die ambitie. Met een team van 10 tot 15 mensen leveren wij inmiddels de kwaliteit die past bij de hoogwaardige techniek van de armaturen die Innolumis ontwikkelt. Iederz wil deze werkzaamheden ook gaan inzetten om ontwikkeltrajecten aan te bieden aan medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in de techniek. Een win-win situatie dus.”


Commentaires


Archief
bottom of page