top of page

PERSBERICHT: Wisseling van de wacht bij Innolumis

GERT GROLLEMAN NEEMT AFSCHEID ALS CEO VAN INNOLUMIS

CEDRIC DE HAAN VOLGT HEM OP


Per 15 juni a.s. is Cedric de Haan (39) de nieuwe Managing Director van Innolumis Public Lighting BV. Hij volgt in die functie Gert Grolleman (52) op die na bijna twaalf jaar de organisatie verlaat.

Innolumis is specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van verlichtingsarmaturen voor de openbare buitenruimte op basis van ledtechnologie. In de ontwikkeling van RGB ledverlichting en de omgevingsvriendelijkheid ervan mag het bedrijf gerust een pionier worden genoemd.


Gert Grolleman kijkt met veel plezier terug op zijn directeurschap bij Innolumis. Hij zegt: “Het was een geweldige tijd waarin ik veel heb geleerd en kunnen ondernemen. Vooral de diversiteit van het werk blijft me bij. Namens het bedrijf deden mijn team en ik zaken in vooral Nederland en Europa, maar ook in China, Taiwan, Rusland, Turkije, Kazachstan, Azerbeidzjan, Sierra Leone en Zuid-Afrika. Bovendien mag de strategische samenwerking met assemblagelijnen van twee sociale werkplaatsen in ons land gezien worden als een groot succes dat ik nooit zal vergeten.”

Het is nog niet bekend wat Grolleman gaat doen na zijn periode als CEO van Innolumis.


Cedric de Haan is al vijf jaar actief als Manager Business Development bij Innolumis Public Lighting. Daarvoor werkte hij bij Lemnis Lighting, ooit één van de moederbedrijven van Innolumis. De Haan is daarmee bepaald geen onbekende in de verlichtingswereld. Hij zegt: “Vanzelfsprekend zijn wij als bedrijf Gert Grolleman heel dankbaar. Hij heeft op zijn karakteristieke en vrolijke manier Innolumis verder ontwikkeld. Ik zal hem missen, maar ben tegelijk dankbaar voor de mooie kans die ik krijg op een moment dat ik ook echt toe was aan een nieuwe stap. Ik kijk er dan ook naar uit om, samen met het team, Innolumis als vooraanstaand verlichtingsfabrikant verder uit te bouwen.”


Behalve met de ontwikkeling van uitgekiende vormen van eigentijdse straatverlichting onderscheidt Innolumis Public Lighting zich in het productieproces met een sterke focus op duurzaamheid, circulariteit en niet in de laatste plaats op sociale betrokkenheid. Dankzij de duurzaamheid van de geleverde armaturen kan de energierekening bij de afnemers (meestal gemeentes) flink omlaag.

Daarnaast laat Innolumis haar verschillende armaturen assembleren bij de sociale werkplaatsen Metafors in Amersfoort en Afeer in Winschoten. In 2016 haalde Innolumis de assemblage terug uit China om die in Nederland onder te brengen. Vijf jaar later kijkt het bedrijf nog altijd met grote tevredenheid terug op die beslissing.


Innolumis Public Lighting is onderdeel van het beursgenoteerde Crescent NV uit Leuven (B).

Comments


Archief
bottom of page