top of page

Uniper Maasvlakte kiest voor grootschalige uitrol Innolumis led verlichting

De energiecentrale Maasvlakte is een Nederlandse kolencentrale op de Rotterdamse Maasvlakte die bestaat uit twee kolengestookte eenheden van 550 MW. De eenheden werken volgens een conventionele stoomcyclus met enkelvoudige her verhitting en condensatie. De centrale is eigendom van het Duitse Uniper.


De huidige straat- en terreinverlichting was sterk verouderd en hard toe aan een complete metamorfose naar led.


Het onderhoud van het terrein is sinds lange tijd in handen van installateur van Elteren Services uit Barendrecht.

Na enkele proefopstellingen met diverse soorten led verlichting op het terrein van Uniper koos de opdrachtgever samen met van Elteren uiteindelijk 2 typen uit het Innolumis leveringsprogramma, de Mini Victoria en haar grotere zus Victoria.


Doordat het terrein vrijwel grenst aan de Noordzee en de verdere omgevingsfactoren nogal extreem kunnen zijn (wind, zout, zand en kolengruis) werd gekozen de armaturen uit te voeren met een speciale marine coating die dit soort omstandigheden beter aan kan.


In december zullen de eerste armaturen op het terrein worden geplaatst. In totaal zullen er een slordige 500 armaturen worden uitgewisseld met de bestaande armaturen.


Bedoeling is verder dat uiterlijk aan het eind van het eerste kwartaal van 2021 of zo mogelijk eerder alle straatverlichting op het Uniper terrein zal zijn vervangen. Met deze grootschalige vervanging van conventioneel naar led zullen de energie- en onderhoudskosten scherp dalen en zal de veiligheid en zichtbaarheid op het terrein verder worden verbeterd.

Комментарии


Archief
bottom of page