top of page

Voormalige gemeente Boxmeer vervangt resterende SOX-verlichting

Vijf gemeentes weg; één ervoor terug. Toen de klok tijdens de jaarwisseling naar 00.00 uur schoof, was dat niet alleen de officiële start van een nieuw jaar, maar ook van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Dat ging verrassend vlekkeloos.


De e-mailadressen omzetten, de nieuwe website in de lucht krijgen en ook nog: zorgen dat om 23.59 uur alle info over een mogelijk verhitte oudjaarsviering van vijf afzwaaiende burgemeesters over zou gaan naar één opvolger. Eerlijk gezegd had hij met ‘best wat spanning’ uitgekeken naar zijn begin als waarnemend burgemeester van de kersverse gemeente Land van Cuijk, stelt Wim Hillenaar. ,,Veel mensen bij onze gemeente hebben op oudejaarsdag langer doorgewerkt. En ik stond ook op scherp.” Lachend: ,,Alle stekkertjes moeten toch precies op het juiste moment goed worden omgezet.”


Een klein etmaal later heeft Hillenaar alle reden om te lachen. De definitieve samensmelting van de gemeentes Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Cuijk, Grave en Sint Anthonis tot het nieuwe Land van Cuijk lijkt gladjes verlopen.


De jongste gemeente van het land is ook meteen een flinke. Zo’n 90.000 inwoners telt het Land van Cuijk, en qua grondoppervlak is zelfs direct de grootste gemeente van heel Brabant ontstaan.


Tot zover deze berichtgeving in de Gelderlander van 1 januari 2022.


Nog even terug naar 1 van de fusiepartners, de inmiddels voormalige gemeente Boxmeer.

Deze gemeente had in 2021 nog 1 ambitie op openbaar verlichtingsgebied; alle verouderde en nog aanwezig zijnde lagedruknatrium verlichting (SOX) zou moeten verdwijnen om plaats te maken voor haar modernere variant,

openbare led straatverlichting. Zo werden de laatste ca. 400 oude armaturen vervangen door 2 types led van Innolumis.

De lagere lichtpunthoogtes werden voorzien van de Mini Victoria en de hogere door de Victoria.


Installatiebedrijf Dynniq uit Mill, onderhoudsaannemer voor de openbare verlichting in Boxmeer zorgde voor een correcte montage van de armaturen. Met deze operatie sloeg de gemeente Boxmeer op de valreep nog een grote duurzame inhaalslag.Comments


Archief
bottom of page