top of page

SPECIALS

Dankzij onze kennis en ervaring met het creëren van diverse lichtspectra en in combinatie met onze reflectortechnologie,

kunnen we op verzoek ook oplossingen ontwikkelingen voor speciale doeleinden. Diverse (semi-)overheidsinstellingen en marktpartijen weten ons te vinden met het verzoek een speciaal vooraf gedefinieerd spectrum samen te stellen.

 

Dit heeft geleidt tot de volgende innovaties met betrekking tot gekleurde verlichting voor de openbare ruimte:

_MG_0010_LR.jpg

De Golden Orange lichtbron is opgebouwd uit rode, groene, witte en amberkleurige leds. Hiermee wordt een lichtkleur nagebootst die nauw aansluit bij de lichtkleur van hogedruk natriumverlichting (SON en SON-T), maar wel met een uitstekende kleurherkenning (RA>80).

Kan worden toegepast op plaatsen waar men de warme natriumkleur in het straatbeeld wil handhaven of waar koelwitte verlichting niet gewenst is, zoals bijvoorbeeld in langdurig besneeuwde plekken waar wel straat-verlichting noodzakelijk is. 

_MG_0299_LR.jpg

Deze monochromatische lichtkleur is ontwikkeld voor gebieden waar straatverlichting gewenst is maar waar vleermuispopulaties zo min mogelijk verstoord moeten worden. Uit onderzoek is gebleken dat veel vleermuissoorten dit amberkleurige licht niet als zodanig ervaren en hierdoor minimaal verstoord worden in hun natuurlijke leefgedrag.

_MG_0574_LR.jpg

De Bird-lamp geeft een blauw-groenachtige kleur licht maar zorgt daarbij nog steeds voor een goede kleurherkenning. Het roodarme spectrum heeft maximaal 7% rood en zorgt ervoor dat trekvogels zo min mogelijk worden verstoord door de openbare verlichting. Deze lichtkleur is voor het eerst geïnstalleerd op bedrijventerreinen grenzend aan de Waddenzee en langs de Waddenkust.

bottom of page