top of page

Slimme verlichting voor de Luchthaven Schiphol

Westland Infra heeft in samenwerking met Innolumis een succesvol proefproject voor slimme openbare verlichting gerealiseerd op luchthaven Schiphol.

Op het fietspad tussen de parkeerplaatsen P40 en P3 is een slim, dimbaar openbaar verlichtingssysteem geplaatst. De verlichting wordt hier in- en uitgeschakeld op basis van een radarsysteem dat reageert op beweging en drukte. Bij aankomend fietsverkeer wordt de verlichting tijdig opgeschakeld en nadat het fietsverkeer is gepasseerd, wordt de verlichting gedimd. Met deze toepassing wordt onnodig lichthinder voorkomen, energie bespaard en de verkeersveiligheid gewaarborgd. Het systeem is op een openbare locatie toegepast en voor iedereen toegankelijk om te ervaren.

_MG_0220.jpg

Westland Infra leverde het product Lumicontrol: een module die het mogelijk maakt openbare verlichting snel en flexibel te dimmen en monitoren. Innolumis leverde de armaturen voor de verlichting, die met een vermogen van 16 Watt geschikt zijn voor dimmen. In totaal heeft Innolumis al meer dan 1.000 armaturen geleverd aan Amsterdam Airport Schiphol.

Archief
bottom of page