top of page

International Year of Light van start

Op 15 januari jl. ging in Nederland het door de VN - op voordracht van o.a. UNESCO - uitgeroepen Internationale Jaar van het Licht 2015 van start. In Science Center NEMO in Amsterdam werd het startschot gegeven voor een hele reeks van lichtactiviteiten die wetenschap, techniek en kunst samenbrengen.

Voor 2015 staat een scala aan uitgaven, exposities, uitvoeringen en tentoonstellingen op het programma. Er zijn veel activiteiten voor scholieren, o.a. de Nationale Lichtmeting, Lichtwerk met naschoolse activiteiten en Atelier voor Licht. De jaarlijkse uitvoering van het Nederlands Studenten Orkest staat in het teken van licht, en NEMO, Boerhaave en Teylers Museum verbinden delen van hun collecties rond het thema licht.

Medio oktober opent in het Centraal Museum in Utrecht de tentoonstelling Lekker Licht. Er is aandacht voor lichtkunst in de stad tijdens het Amsterdam Light Festival, en er is een theatervoorstelling in de maak over wetenschap en zonne-energie.

Dit is slechts een greep uit alle evenementen.

Meer informatie is te vinden op:

ann14006a.jpg

Archief
bottom of page