top of page

Snelwegverlichting weer onderwerp van discussie

ANWB: Snelwegverlichting altijd inschakelen in geval van slecht weer.

De Rijksoverheid heeft direct laten weten het niet eens te zijn met de visie van de ANWB, maar de ANWB heeft desondanks afgelopen zaterdag het standpunt ingenomen dat de snelwegverlichting bij slecht weer gewoon ingeschakeld dient te worden. Sinds juni 2013 gaat de snelweg verlichting uit tussen 21 en 5 uur en op sommige drukke wegen tussen 23 en 5 uur om geld te besparen. Rijkswaterstaat geeft aan dat alleen bij calamiteiten op afstand de verlichting alsnog aangezet kan worden. Dit geldt voor ernstige incidenten zoals bijvoorbeeld een ongeval. Slecht zicht door weersomstandigheden valt hier niet onder. De ANWB vindt dat als de weersomstandigheden of een extreem lange spits daarom vragen, de verlichting gewoon aan moet. 'Verlichting verhoogt de veiligheid, zeker als het zicht slecht is. Met winterse buien is dat het geval en op die momenten verwacht je gewoon dat lampen aanstaan. Het is dan ook niet te begrijpen dat ze uitblijven. Dan kun je ze net zo goed helemaal weghalen, want dan zijn ze nooit van nut', aldus Ad Vonk van de ANWB. 'Ook onze leden begrijpen het niet dat middelen die het veiliger maken, niet worden ingezet. Of sterker nog, bewust worden uitgeschakeld.'

2357820427.jpg

Archief
bottom of page