top of page

Fietstunnels en onderdoorgangen steeds fraaier en energiezuiniger verlicht met led

Automobilisten en fietsers rijden in de tunnel onder de Meerenakkerweg in Eindhoven voortaan door mysterieuze witte en blauwe led-verlichting. Een aparte ervaring en het moet nog een veilig gevoel geven ook. De tunnel maakt deel uit van het primaire fietsnetwerk in Eindhoven. Duizenden fietsers maken dagelijks gebruik van de route tussen bedrijventerrein De Hurk en Veldhoven. De intensiteit van het blauwe licht refereert aan de verkeersbewegingen op het viaduct. Ze geven een mysterieuze uitstraling aan de ruimte onder het viaduct. De lichtinstallatie is een ontwerp van Har Hollands en moet het gevoel van veiligheid voor fietsers en voetgangers verbeteren. Hollands ontwierp eerder het lichtviaduct over de A2 bij de High Tech Campus. Ook de verlichte fabrieksschoorsteen op Strijp-S in Eindhoven is van zijn hand.

De_verlichte_tunnel_(foto_Jos_Lammers).jpg

Archief
bottom of page