top of page

Innolumis assemblagelijn officieel geopend

Innolumis vierde vandaag de officiële opening van haar nieuwe assemblagelijn voor de productie van led-straatverlichtingsarmaturen in Amersfoort.

In opdracht van Innolumis produceert het bedrijf Amfors met ingang van april 2015 hier deze verlichtingsarmaturen. Met de opening van deze lijn in Amersfoort haalt Innolumis een deel van haar productie uit China terug naar Nederland. Wethouder Tigelaar van de gemeente Amersfoort deed vandaag symbolisch het licht aan om de nieuwe productiehal aan de Heliumweg te openen.

Innolumis ontwikkelt, produceert en verkoopt energiezuinige led-straatverlichting sinds 2007. Het is een Nederlands en sterk innovatief bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van led-techniek op basis van zogenaamde RGB(Rood-Groen-Blauw)-techniek alsook zuiver wit licht op basis van blauwe leds voorzien van een forforlaag.

Er zijn momenteel zeven verschillende lichtkleuren leverbaar met een vermogen varierend van tien tot negentig watt. Innolumis straatverlichting genereert meer licht met meer zicht met minder energie.

De samenwerking van Innolumis met Amfors heeft zowel voor Innolumis als ook voor Amfors de nodige voordelen.

Voor Innolumis beperkt het ondermeer de leveringstijd van de armaturen en vereenvoudigt het de complexiteit van het totale productieproces.

Voor Amfors past de samenwerking perfect in het streven om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij lokale bedrijven in de eigen gemeente.

De nieuwe assemblagelijn gaat werken bieden aan tenminste 8 medewerkers van Amfors en zal naar verwachting in de nabije toekomst verder stijgen door de groei die Innolumis al 7 jaar kenmerkt.

Archief
bottom of page