top of page

Raamweg in Cuijk verantwoord verlicht

Komende maand zal Imtech Traffic & Infra, vestiging Mill, de Raamweg in de gemeente Cuijk voorzien van nieuwe Innolumis led verlichting. Deze belangrijke doorgaande weg verbindt ondermeer Hotel van der Valk en een vestiging van McDonalds met de A73.

In het beleidsplan openbare verlichting van de gemeente over de periode 2014-2018 is opgenomen dat nieuw te verlichten wegen in het buitengebied verantwoord en duurzaam verlicht dienen te worden maar dat er ook waar nodig verlichting zal worden weggehaald.

Voor de Raamweg in Cuijk betekent dit een afname van het aantal lichtpunten t.o.v. de vroegere situatie en een sterke reductie van het energieverbruik doordat er led verlichting wordt gebruikt met een veel lager wattage.

De gemeente Cuijk koos voor het type Mini Nicole in de lichtkleur 740 (4000 Kelvin). Er zullen zo'n 70 lichtpunten worden voorzien van dit type.

Sinds 2010 past de gemeente Cuijk regelmatig Innolumis verlichting toe. Zo zijn ondermeer de kern Vianen, diverse straten in het centrum en de Maasboulevard voorzien van led verlichting van Innolumis.

Archief
bottom of page