top of page

Gemeente Uden zet in op groot onderhoud openbare verlichting

De Brabantse gemeente Uden heeft in 2014 in samenwerking met Adviesbureau Nobra uit Schijndel een plan ontwikkeld om een groot deel van de nog resterende HPLN-verlichting in de gemeente in 2015 te vervangen door led verlichting. Dit verouderde HPLN-lamptype kent veelal een hoog energieverbruik en een relatief korte levensduur.

In 2014 keurde de Udense gemeenteraad dan ook een groot onderhoudsplan openbare verlichting goed om door middel van een inhaalslag er voor te zorgen dat ca. 400 van deze lampen vervangen zouden moeten worden door ledarmaturen en waar nodig ook nieuwe lichtmasten.

Het grootste deel van de ledarmaturen (ca. 350 stuks) zullen worden geleverd door Innolumis. Belangrijk in het keuzeproces voor de leverancier was dat in dit geval Innolumis in staat was om diversiteit in lichtkleuren te bieden in steeds hetzelfde armatuur wat het onderhoud vergemakkelijkt maar ook het dagbeeld eenduidig houdt.

Zowel de lichtkleur Green, Moonlight alsook de kleur 730 (3000 Kelvin) zullen worden geplaatst in en rondom diverse kernen van de gemeente Uden.

Na de zomervakantie van 2015 zal Ziut, vestiging Weert, aanvangen met de vervanging van de straatverlichting zodat wanneer de dagen weer gaan korten de inwoners van Uden kunnen genieten van nieuwe, sociaal-veilige en energiezuinige straatverlichting.

Archief
bottom of page