top of page

Buitengebied gemeente Lingewaard duurzaam verlicht met Innolumis

De Gelderse gemeente Lingewaard heeft in haar buitengebied de plaatsing van een substantiele hoeveelheid nieuwe led-verlichting bijna afgerond. In het hele gebied worden 349 lichtpunten vervangen door led-verlichting van Innolumis. Het gekozen type betreft de Mini Nicole in de lichtkleur Golden Green in de 16 Watt uitvoering.

Met de vervanging wordt jaarlijks ca. 60.000 kWh per jaar bespaard op de energierekening van de gemeente. Verder zijn er een aantal lichtpunten in het buitengebied verwijderd.

Door de toepassing van minder en beter afgeschermde straatverlichting wordt de hoeveelheid onnodig strooilicht in het gebied verder beperkt wat beter is voor mens, plant en dier.

Met deze grootschalige vervanging zet de gemeente Lingewaard een grote, duurzame stap in haar beleid de openbare verlichting verder te moderniseren en veel slimmer te verlichten met de nieuwste led verlichtingstechnologie.

Archief
bottom of page