top of page

Groningse straatverlichting die bleef branden inmiddels gerepareerd

In een deel van Groningen stond door een storing sinds afgelopen donderdag de straatverlichting dag en nacht aan. Eigenlijk zou de haperende verlichting pas vandaag worden gemaakt, maar monteurs hebben gisteren al een groot gedeelte van de storing verholpen door nieuwe schakelklokken te plaatsen. De storing trof de gemeenten Winsum, De Marne en Bedum en de dorpen Middelstum (gemeente Loppersum) en Kantens (gemeente Eemsmond). De storing is volgens netbeheerder Enexis veroorzaakt door een kapotte printplaat in de installatie die de openbare verlichting automatisch moet in- en uitschakelen. De lampen kregen geen signaal meer dat ze na zonsopgang weer uit moesten kunnen. Omdat de verlichting niet meer aan zou gaan als deze uitgezet zou worden besloot Enexis de straatverlichting te laten branden.

Archief
bottom of page