top of page

Omgeving Zeeland Refinery in Vlissingen steeds donkerder dankzij Innolumis led

Zeeland Refinery, de voormalige raffinaderij van het Franse Total in Nieuwdorp bij Vlissingen, vervangt sinds 4 jaar zijn sterk verouderde terreinverlichting door led armaturen van Innolumis. Steeds worden plukjes verlichting vervangen en inmiddels is al een groot deel van het terrein verlicht met led.

In 2010 kwam de lokatie in het nieuws omdat het terrein van de raffinaderij een van de meest verlichte plaatsen was in de verder overigens redelijk donkere provincie Zeeland. In deze provincie wordt de rust en ruimte gekoesterd en steeds vaker gaat men ook de donkerte waarderen.

Zowel de Zeeuwse Milieu Fedratie alsook de provincie Zeeland ondernamen actie richting het bedrijf om het te bewegen iets aan de lichthinder naar de omgeving te doen. Innolumis rook zijn kans en via contacten met de gemeente Borsele waarin Zeeland Refinery formeel is gevestigd kwam het in contact met de terreinbeheerder.

Al snel bleek dat er extreme energiebesparingen behaald konden worden indien zou worden overgeschakeld op led verlichting terwijl daarnaast de zichtbaarheid van objecten op het terrein sterk verbeterde met als gevolg een grotere veiligheid, het belangrijkste item in de bedrijfsvoering. Daarnaast konden camera's met Moonlight 36 Watt led verlichting van Innolumis veel scherper waarnemen dan in de oorspronkelijke situatie.

Inmiddels begint het op te vallen dat de lichthinder vanaf het terrein sterk is afgenomen. Tijdens de laatstgehouden Nacht van de Nacht in oktober 2014 behaalde het bedrijf de 2e plaats in de verkiezing Zeeuwse Zwarte Lamp prijs. Een prachtig resultaat !

Archief
bottom of page