top of page

Nacht van de Nacht trekt 40.000 bezoekers

Een recordaantal van 40.000 mensen heeft in de nacht van zaterdag op zondag deelgenomen aan de Nacht van de Nacht. In de provincie Utrecht kwamen onder meer honderden mensen af op de rondleidingen op Fort Vechten en de vaartocht op de Loenderveense Plas. Ook de kinderkijkavond op Sonnenborgh was een trekker. De provincie Zeeland trok de meeste bezoekers: naar schatting 10.000. In alle provincies waren de bezoekersaantallen 10 tot 25 procent hoger dan vorig jaar. De Nacht van de Nacht trekt liefhebbers van het donker. Nederland is, naast België, het meest verlichte land van Europa. Veel Nederlanders vinden dat dat wat minder kan, zo blijkt uit enquêtes. Zo willen zij bijvoorbeeld dat reclame- en kantoorverlichting 's nachts uitgaan. DONKERDER Sterrenkundige en wetenschapsjournalist Govert Schilling, die optreedt als 'ambassadeur' van de Nacht van de Nacht, vindt dat het donkerder moet worden in Nederland "zodat kinderen die nu opgroeien ook kunnen ervaren hoe mooi ons sterrenstelsel is''. Met de Nacht van de Nacht vragen de natuur- en milieufederaties aandacht voor energiebesparing. In dat kader werd bedrijven gevraagd het licht 's nachts te doven.

Archief
bottom of page