top of page

Waterschap Hunze en Aa's kiest voor groene openbare led verlichting van Innolumis

Het waterschap Hunze en Aa, met hoofdkantoor in Veendam en gelegen in de noordoosthoek van Nederland, beheert een totale oppervlakte van zo'n 213.000 ha in een gebied waar ca. 424.000 inwoners veilig moeten kunnen leven en goed beschermd moeten worden tegen het water.

Daarnaast beheert dit waterschap ondermeer 28 kilometer aan zeedijk, 795 kilometer aan kanaaldijk en 1628 stuwen. Ook bezit dit waterschap de nodige openbare verlichting die steeds meer verduurzaamt moet worden gezien de duurzaamheidsdoelstellingen die dit waterschap zichzelf heeft gesteld.

Na een gedegen onderzoek naar geschikte led verlichting voor dit gebied en de goede ervaringen van veel gemeenten in deze regio viel de keuze uiteindelijk op led verlichting van Innolumis.

Eenvoud, robuustheid, materiaalgebruik, lichtkleur en prijs gaven uiteindelijk de doorslag.

De goudgroene lichtkleur Golden Green zal de komende tijd steeds vaker het Groningse landschap gaan sieren. Zowel het type Nicole als haar kleinere zusje Mini Nicole zullen worden toegepast.

Met deze keuze voor Innolumis maakt het Waterschap Hunze en Aa een belangrijke stap in een meer duurzame bedrijfsvoering.

Archief
bottom of page