top of page

Mini Nicole "vogelvriendelijk'' in Gorinchem

Zoals bekend heeft Innolumis een speciale lichtkleur ontwikkeld die minder verstorend werkt op het natuurlijke gedrag van vogels bij schemer- en donkere omstandigheden. Deze speciale RGB-lichtbron bevat maximaal 7% rood en voldoet daarmee aan specificaties voor straatverlichting indien deze wordt toegepast in gebieden waar veel (trek)vogels zich ophouden.

In het havengebied van Groningen Seaports in Delfzijl werd begin dit jaar dit type verlichting toegepast.

Ook overdag weten vogels Innolumis armaturen goed te waarderen. Deze vogel heeft zijn stek gevonden op een 6 meter hoge lichtmast die is voorzien van de Mini Nicole. Het tafereeltje werd vastgelegd langs de Merwededijk bij Alem, gelegen in de gemeente Gorinchem.

De gemeente heeft deze dijkweg die het achterliggende land beschermt tegen de Merwede, recentelijk laten voorzien van nieuwe straatverlichting. Gekozen werd voor de Innolumis Mini Nicole in de warmwitte lichtkleur 730 (3000 K) in een vermogen van slechts 16 Watt.

Dus niet alleen in het donker vogelvriendelijk maar zeker ook overdag. Zoveel is wel duidelijk !

Archief
bottom of page