top of page

Bergsche Maasveren in Brabant veiliger met Innolumis led

Deze week ontving Innolumis de opdracht voor het leveren van led verlichting voor de toeleidende wegen en veerstoepen van 2 van de 3 veren van de Bergsche Maasveren (http://www.bergschemaasveren.nl/).

Het Drongelse Veer, de verbinding tussen Drongelen en Waalwijk en het Capelse Veer, de verbinding tussen Dussen en Sprang Capelle zullen binnenkort voorzien worden van gloednieuwe, energiezuinige led verlichting van Innolumis. Eerder gebeurde dit al bij het Bernse Veer, de veerverbinding tussen Bern en Herpt over de Bergsche Maas gelegen in de gemeente Heusden.

Naast het energiezuinige en onderhoudsarme karakter van dit type verlichting zal voornamelijk de omliggende natuur in de uiterwaarden van de Bergsche Maas profiteren van veel minder hinderlijk strooilicht.

Ook het zicht van de pontwachters op de rivier zelf zal verbeteren, iets wat al eerder werd geconstateerd bij de verbinding tussen Bern en Herpt.

De gekozen lichtkleur is de RGB-variant White Moonlight die zal worden geleverd in 16, 36 en 56 Watt, varierend voor montage op een lichtpunthoogte van resp. 6, 8 en 10 meter.

Archief
bottom of page