top of page

Bussumse wijk Westereng duurzamer ingericht en verlicht

De gemeenteraden van Bussum, Naarden en Muiden hebben zich uitgesproken voor een fusie van de drie gemeenten per 1-1-2016 tot de gemeente Gooise Meren. Door de fusie ontstaat een gemeente van ruim 57.000 inwoners, die krachtig genoeg is om alle (extra) taken en bevoegdheden uit te kunnen voeren. De nieuwe (gemeentelijke) organisatie is beter in staat om alle inwoners in de toekomst goede dienstverlening te blijven leveren.

Herinrichting Westereng

De verouderde woonwijk Westereng was aan een dringende renovatie toe van de openbare ruimte.

In juni 2011 heeft de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten en Plan van Aanpak voor deze wijk vastgesteld. Het project werd geraamd op € 22 miljoen en werd opgedeeld in 5 deelplannen.

Om te voldoen aan milieueisen die gesteld werden aan de waterkwaliteit van het oppervlaktewater en daarmee een subsidie van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht veilig te stellen was het noodzakelijk om de vervanging van het riool uiterlijk 2016 gereed te hebben.

Inmiddels is besloten om vanwege de financiële positie van de gemeente de uitgaven meer te spreiden. Verwacht wordt nu dat het gehele project in 2017 gereed zal zijn. De maximale subsidie wordt met de uitvoering van deelplan 4 in 2016 veilig gesteld.

Duurzame led verlichting speelde een belangrijke rol bij de herinrichting van deze wijk. Omdat Innolumis reeds sinds 2010 led verlichting levert aan de gemeente Bussum was de keuze voor het type verlichting dan ook snel gemaakt. Inmiddels is er in de opgeleverde deelplannen 1 t/m 3 led verlichting van Innolumis geplaatst in de lichtkleur White Moonlight in de vermogens 10, 16 en 24 Watt.

Vorige week ontving Innolumis via installatiebedrijf Imtech Traffic & Infra uit Amersfoort een mooie opdracht voor het leveren van led verlichting voor deelplan 4. Bijna 130 armaturen zullen binnenkort het nieuwe straatbeeld sieren.

Archief
bottom of page