top of page

OPTION KOOPT INNOLUMIS EN LEMNIS PUBLIC LIGHTING

LEUVEN, België – 21 januari 2016

Option (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), kondigt aan de aandelen van de Nederlandse LED verlichtingsfabrikant Lemnis Public Lighting BV en Innolumis Public Lighting BV te hebben gekocht en voegt de twee bedrijven samen tot één commerciële organisatie onder de naam Innolumis Public Lighting.

Door de twee LED-bedrijven samen te voegen, creëert Option één sterke LED-partij die vanuit een nieuwe locatie in Amersfoort de Nederlandse openbare verlichtingsmarkt zal blijven bedienen en van hieruit de activiteiten in België, Europa en wereldwijd verder zal gaan uitbreiden.

Lemnis en Innolumis deelden al hetzelfde portfolio, maar hadden de markt geografisch verdeeld en hadden een volledige eigen organisatie. Nu de twee bedrijven zijn samengevoegd zal er één organisatie ontstaan waarbij de sterke punten van beide organisaties gebundeld zullen worden.

Option heeft hiermee een sterke partner gevonden die volledig past in de verdere strategie invulling van het ‘Internet der Dingen’.

De geavanceerde technologie van Option en Innolumis laat toe slimme verlichting te creëren om naar burger comfort in reële tijd toezicht te houden op het verkeer, parkeerplaatsen, wegtoestand, temperatuur mapping, CO2 uitstoot en fijn stof, en om naar veiligheid in reële tijd met ingebouwde camera technologie o.a. nummerplaat herkenning, personen tracking en inbraakbeveiliging mogelijk te maken.

LED straatverlichting alleen al geeft een besparing van 60 tot 70%, bovendien stijgt deze besparing verder met de mogelijkheid van het dimmen van de LED lampen met nog eens 50% daarbovenop.

Met de integratie van de twee bedrijven worden publiek-private samenwerkingen (PPS) met steden en gemeenten mogelijk met het doel de taken van de overheden te ondersteunen en de levenskwaliteit van de burgers te verhogen.

Een eerste pilot zal gebeuren in de stad Leuven.

Jan Callewaert, oprichter en uitvoerend voorzitter van Option: " Deze acquisitie versterkt de Option portfolio met een totaal oplossing in de snel ontwikkelende markt van Smart-City toepassingen. De vraag naar LED straatlampen groeit en wij zijn in staat met de Option CloudGate technologie slimme applicaties daaraan toe te voegen."

"Wij zijn enthousiast om met Option samen te gaan. Ook Innolumis is met de integratie van Machine-to-Machine (M2M) oplossingen nu helemaal klaar voor de toekomst" aldus Gert Grolleman, CEO Innolumis Public Lighting.

Met de vraag van steden en gemeenten naar energiezuinige straatverlichting, gekoppeld aan slimme technologie zitten beide bedrijven op het juiste spoor om het straatbeeld veiliger, zuiniger, milieuvriendelijker en aangenamer te maken.

De LED lampen van Innolumis zijn ontwikkeld volgens het Mesopic concept dat het juiste licht weergeeft voor het menselijk oog voornamelijk in situaties van weinig licht. De Mesopische lichtbronnen hebben rode, groene en blauwe (RGB) LEDs die een optimaal licht spectrum creëren met weinig energie. Gert Grolleman: "Wij verkopen geen licht maar zicht".

Innolumis heeft een geïnstalleerde basis van 60.000 LED lampen, een groot deel daarvan in Nederland o.a. Schiphol Airport en heeft een continue stroom aan vervolgorders.

Het bedrijf mikt dit jaar op een omzet van 6 miljoen EUR met een positieve operationele cashflow vanaf de tweede jaarhelft.

De cijfers van Innolumis, een 100% dochter van Option, worden opgenomen in de rapportage van Option.

Gert Grolleman, sinds 2009 CFO van Lemnis Public Lighting, is benoemd tot CEO van de nieuwe organisatie. Grolleman was daarvoor zakelijk directeur van Talpa, de televisiezender van John de Mol en werkte in verschillende financiële functies bij de Holland Media Groep, de voorloper van RTL Nederland. Hij is één van de oprichters van SBS Broadcasting en was in die periode ook directeur van Veronica Magazine.

De Raad van Commissarissen bestaat uit Frank Deschuytere, CEO van Option; Jan Luyckx, CFO van Option and Michel De Wolf, technologie-expert.

MEDIA CONTACT OPTION

Jan Poté, PR & Media Relations Option

Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com

MEDIA CONTACT INNOLUMIS

Cedric de Haan

Tel +31 (0)6-29199945, E-mail: c.dehaan@publiclighting.com

OVER OPTION

Option staat voor ‘Connecting Things to the Cloud’. Met meer dan 30 jaar ervaring en een groot aantal wereldpremières in de mobiele technologie, is Option ideaal geplaatst om de meest efficiënte, betrouwbare en veilige draadloze oplossingen te stellen voor de M2M-markten. Het bedrijf werkt hiervoor samen met systeemintegratoren, value added resellers, application platform providers, distributeurs met toegevoegde waarde en netwerkoperatoren, om zo op maat gemaakte oplossingen aan eindklanten te kunnen 3

voorstellen. Option heeft zijn hoofdkwartier in België en heeft daarnaast kantoren in Europa, de VS, Groot-China, Japan en Australië.

OVER LEMNIS PUBLIC LIGHTING B.V.

Lemnis Public Lighting is ontstaan uit Lemnis Lighting , een voorloper op het gebied van duurzame LED-verlichting oplossingen. In 2007 startte Lemnis met een revolutionair concept voor de verlichting van de openbare ruimte op basis van LED-technologie. Lemnis Public Lighting streeft ernaar om de overgang van conventionele verlichting , zoals TL en natriumlicht te versnellen naar energiebesparende oplossingen die gebaseerd zijn op een schone en veel effectievere LED-technologie.

OVER INNOLUMIS B.V.

Innolumis Public Lighting, opgericht in 2008 , is een joint venture van Lemnis Lighting en Imtech Infra & Traffic . Innolumis ontwikkelt, produceert en verkoopt verlichtingsarmaturen op basis van LED-technologie voor openbare buitenruimtes. Innolumis lanceerde een revolutionair concept met behulp van mesopische LED-verlichting.

Copyright ©2016 OPTION. Alle rechten voorbehouden. Alle hier vermelde namen van producten en bedrijven zijn mogelijk (gedeponeerde) handelsmerken of handelsnamen.

Comentários


Archief
bottom of page