top of page

Vennebuurt in Goirle krijgt led straatverlichting

De inrichting van de Vennenbuurt in de Brabantse gemeente Goirle is gedateerd en versleten. Diverse onderdelen van de openbare ruimte bevinden zich in een (zeer) slechte staat.

De Vennenbuurt wordt dan ook door de gemeente Goirle in 2016 heringericht. Naast het bevorderen van de verkeersveiligheid en het creëren van voldoende parkeerruimte is ook het realiseren van een goede fietsvoorziening door de wijk een belangrijk aandachtspunt.

Om in 2016 aan de slag te kunnen met de herinrichting van de buurt, werd door de gemeente reeds begin 2015 gestart met de voorbereidingen van het project. In dat proces hebben de bewoners veel invloed gehad op de totstandkoming van het definitieve ontwerp.

Ook de openbare verlichting gaat stevig op de schop. Gekozen werd voor de toepassing van het Innolumis led armatuur type Nicole in de 16 Watt uitvoering op een lichtpunthoogte van 6 meter. Door een standaardisering in lichtkleur binnen de Goirlese woonwijken zal Innolumis hier de koelwitte lichtkleur 740 (4000 K) leveren. Er zullen in eerste instantie zo'n 70 nieuwe armaturen en lichtmasten worden geplaatst.

Archief
bottom of page